FOLKY na Deskohraní

classic
Přejít na obsah

FOLKY na Deskohraní

HryJinak - deskové hry, které hrajete s lehkostí
Published by Petr Doubek v Hry · 22 Říjen 2022
Na Deskohraní je vždy mnoho příležitostí hrát tradiční a známé, ale i nové hry, nebo dokonce prototypy deskových her. Po covidové přestávce jsme se Deskohraní v Praze v Tyršově domě opět zúčastnili také. Proběhl rychlokurz hry FOLKY i rychlokurz hry Quartino, která byla prezentována v novém vydání od známého francouzského vydavatelství Djeco.

FOLKY, neboli "české šachy jinak" vyzkoušelo několik desítek hráčů a naše plánovaná délka účasti se protáhla až do pozdních odpoledních hodin. Hráči, kteří znají pravidla pohybu šachových figur měli určitou výhodu - začali hrát v podstatě okamžitě. Ostatním stačilo vysvětlit, jak se pohybuje věž, jezdec a střelec a začali hrát také. Některé hráče FOLKY zaujaly natolik, že se v průběhu dne k našemu stolku několikrát vrátili. Experty na deskové hry zaujala i obecná "mírumilovnost" této hry. Klasické šachy jsou často označované jako "válečná" hra, kdežto FOLKY nikoliv. Soupeř Vám nemůže vzít žádnou figuru. Nemůžete dostat mat, ani nemůžete utrpět rychlou porážku od výrazně silnějšího hráče klasického šachu. Dokonce takového hráče můžete i porazit, stačí totiž mít větší představivost a kombinační schopnosti.

Tešíme se na další setkání nad šachovnicí nebo "FOLKOvnicí" :)



Baví Vás logické deskové hry? Pokud ano, tak vyzkoušejte novou hru s šachovými figurami. Je to zcela odlišná dimenze hry, než klasické šachy, kterou rozhodně stojí za to vyzkoušet.
Návrat na obsah